Barn og ungdom

 

er den bærende ideen i trosopplæringen i Fet og Dalen menigheter.  DELTA-området ligger der elva Glomma renner ut i Øyern. Dette området er veldig fruktbart; fullt av fisk, dyre- og fugleliv. Elva og vannet er livgivende og knytter assosiasjoner til dåpen i kirkens tradisjon.

Å DELTA er en invitasjon til å bli med. Læring skjer gjennom å delta i et fellesskap, ikke alene gjennom tilegnelse av kunnskap. Ved å delta i menighetens trosopplæring får barn og ungdom mulighet til å skape tilhørighet til den lokale kirken.

Symbolet for den greske bokstaven DELTA er en likesidet trekant. Dette symbolet er i den kristne tradisjonen et uttrykk for Fader, Sønn og Den Hellige Ånd. Videre kan sidene i trekanten representere de tre aldersgruppene 0-6, 6-12 og 12-18. Vi ønsker å gi barn og ungdom bredden i kristendommens innhold og begrepene relasjon, fortelling og identitet vil være sentrale begreper for de tre respektive aldersgruppene.

Vi ønsker gjennom trosopplæringen i Fet og Dalen å

  • dele tro og undring
  • dele kristne tradisjoner og verdier
  • dele opplevelser og fellesskap
  • dele håp og kjærlighet.

I alle aktivitetene er det Elisabeth menighetspedagog du/dere vil møte. Skulle du ha noen spørsmål til noen av aktivitetene som er nevnt, er det bare å ta kontakt.

 Menighetspedagog i Fet og Dalen menigheter                     

  Mobil: 91718938

E-post: elisabeth.amundsen@fet.kommune.no

Ulike tilbud til de forskjellige tilbudene til barn høsten 2018:

       

 

 

 

 

 

Sang og fortellerstund for deg som er 4 – 7 år

 

Nå starter vi opp med noe nytt i Fet kirke på onsdagene. Vi ønsker alle i alderen 4-7 år velkommen til en sang og fortellerstund. Det er koselig når noen leser høyt fra en bok, eller forteller en historie, og disse onsdagene vil vi gjøre nettopp det. Noen ganger er det bibelfortellinger, andre ganger fra en eventyrbok. Vi skal også synge enkle sanger sammen som vi finner i 4-årsboka og 6-årsboka. Kanskje har du lyst til å tegne litt fra noen av fortellingene du hører, eller leke litt. Det er mye vi kan finne på i kirka vår.

Så håper jeg det er noen voksne som vil være med. Kanskje strikke litt, lese avisa og ta en kopp kaffe. Det blir ekstra koselig vis dere også er med.

Første gang er 19. september kl. 17.00 – 18.00. Det er tre onsdager det ikke blir i høst, det er 10, 17 og 24. oktober. Siste gang før jul er 28. november og da må vi ha en liten juleavslutning.

Før jul har vi også en veldig koselig stund i Fet kirke med en forestilling som heter

Jul med Prøysen  tirsdag 4. desember kl. 17.00

Det kommer to unge skuespillere til oss i Fet kirke og forteller og synger kjente sanger som Alf Prøysen har laget. Dette er en forestilling som er laget for barnehagebarn, men den er også veldig koselig for oss som husker Alf Prøysen fra vår egen barndom.         Forestillingen er gratis.

Jeg håper du har lyst til å være med. Kanskje har du en venn som også har lyst til å bli med

 Alle er hjertelig velkommen.

 

 

 

 

 

 

2-åringer

Søndag 23. september kl. 13.00 – 14.00 inviteres alle som fyller 2 år i 2018 til en samling i Fet kirke. Den lille sauen Krølle har gått seg bort og 2-åringene hjelper til å lete. Med seg hjem får de Min kirkebok 2.

3-åringer

Søndag 18. november kl. 13.00 – 14.00 inviteres alle som fyller  3 år i 2018 til 3- åringenes dag i kirken. Ta med deg et kosedyr for vi skal på en liten reise sammen.

4-åringer og 6-åringer

Lørdag 22. september kl. 15.00 – 16.00 inviteres alle som fyller 4 og 6 år i 2018 i Fet, til en spennende samlingsstund i Fet kirke. Vi synger litt og løser noen oppgaver sammen.

Søndag 23. september kl. 11.00 i Fet kirke, deler vi ut Min kirkebok 4 til alle som blir 4 år i 2018 og Min kirkebok 6 til alle som blir 6 år i 2018.

Lørdag 6. oktober Kl. 15.00 – 16.00 gjør vi det samme i Dalen kirke.

Søndag 7. oktober kl. 11.00, deler vi ut Min kirkebok i Dalen kirke.

5-åringene

  1. november kl. 16.00 – 17.30 inviteres alle som fyller 5 år i 2018 til sjørøverfest i Fet kirke. Veldig gøy om du vil kle deg ut som sjørøver. Vi skal på jakt etter en skatt….

Jul med Prøysen

Tirsdag 4. desember kl. 17.00 kommer to unge skuespillere til oss i Fet kirke og forteller og synger kjente sanger som Alf Prøysen har laget. Dette er en forestilling som er laget for barnehagebarn, men den er også veldig koselig for oss som husker Alf Prøysen fra vår egen barndom.         Forestillingen er gratis.

Håper vi får se deg!

 

 

 

 

 

 

 

 

Skal du melde deg på et arrangement? Klikk her.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s